Vitajte! Už ste zaregistrovaný?
english language

Call centrum

call_centrum

Doplnkové služby

Nezabudnite na naše doplnkové
služby, ktoré vám uľahčia cesty

>> poistenie >> prenájom aut
>> transfery >> prehliadky
>> víza >> letiskové salóniky

EURO kalkulačka

Konverzný kurz je 1 EUR = 30,1260 SKK

AUSTRÁLIA - zoznam požiadaviek a dokladov potrebných na získanie vstupných víz

1. Doklady, ktoré vyžaduje ambasáda pre udelenie víz:

  • fotokópiu alebo nascanovanú identifikačnú stranu pasu
  • výpis z účtu za posledné 3 mesiace so všetkými transakciami a zostatkom na účte
  • kópiu letenky
  • itinerár pobytu v Austrálii
  • ak je žiadateľom študent, je potrebné predložiť potvrdenie o návšteve školy s uvedením názvu školy, odboru štúdia, začiatkom štúdia, predpokladaným ukončením štúdia a súhlasom školy, že študent môže vycestovať počas akademického roku
  • ak je žiadateľom zamestnaná osoba, je potrebné predložiť potvrdenie od zamestnávateľa, na ktorom bude uvedená pracovná pozícia, priemerná mzda, počet dni dovolenky, dátum nástupu do zamestnania a prehlásenie zamestnávateľa, že žiadateľa opäť zamestná po návrate z Austrálie

Všetky uvedené dokumenty okrem pasu a výpisu z účtu musia byť v anglickom jazyku.

2. Turistické víza a business víza:
Austrálska ambasáda v súčasnosti akceptuje len elektronickú formu žiadosti na turistické víza. Po úhrade poplatku konzultant CKM 2000 Travel vypíše elektronickú žiadosť o turistické víza spoločne s klientom ONLINE (priamo na stránke ambasády, pričom vypísanie žiadosti trvá cca 45 min). O víza je možné žiadať priamo na stránke ambasády http://www.immi.gov.au/visitors/tourist/evisitor/index.htm
Proces vybavovania víz je po podaní žiadosti možné sledovať na tejto stránke (TRN je pridelené systémom austrálskej ambasády po podaní elektronickej žiadosti o víza). 

3. Poplatok za víza sa skladá z dvoch častí:

 .. poplatok 
vybavenie víz k letenkám zakúpeným v CKM  20 EUR
vybavenie víz k letenkám nezakúpeným v CKM  40 EUR

 

0 EUR/turistické alebo business víza/3 mesiace v prípade podania žiadosti elektronickou formou.

4. Ako dlho trvá vybavenie víz: 
Žiadosti sa podávajú elektronicky, vybavenie trvá cca 2 – 3 týždne od podania. Ambasáda má právo vyžiadať si doplňujúce dokumenty a údaje. V takomto prípade sa doba na vybavenie víz predlžuje.

Pozor, ambasáda môže čas na vybavenie víz predĺžiť z dôvodu svojej zaneprázdnenosti.

5. Ďalšie dôležité informácie:
- ambasáda má právo vyžiadať si doplňujúce dokumenty a údaje. V takomto prípade sa doba na vybavenie víz predlžuje.
- ambasáda má právo vyžiadať si klienta na osobný pohovor. V takomto prípade sa poplatok za vybavenie víz nevracia.
- klient ručí za správnosť a úplne vyplnenie žiadosti o vízum a dodanie všetkých požadovaných dokladov.
- po zaplatení poplatku je storno poplatok 100%.
- CKM 2000 Travel nezodpovedá za dĺžku procesovania víz ani prípadné zamietnutie žiadosti o víza zo strany ambasády.

 

 

 

 

 

víza

Napíšte nám
váš názor

Napíšte nám váš názor. 

Povedzte nám váš názor na našu stránku a napíšte nám. Ďakujeme.